21.10.14

L' ergonomia; més que una bona posició

Destacat

L'ergonomia ens ajuda a optimitzar la nostra eficàcia.

Notícia

L' ergonomia és la ciència que estudia els coneixements aplicats al treball, als sistemes, als productes i ambients que s'adapten a les capacitats i limitacions físiques i mentals de les persones. Són coneixements de caràcter multidisciplinar per tal d'optimitzar l'eficàcia, la seguretat i el benestar de la persona.

Avui en dia passem moltes hores davant d'un ordinador i a més a més es vetlla cada vegada més, per la qualitat de vida laboral. És per això que és tant important la teva posició corporal a la cadira davant l'ordinador així com ho és menjant un plat a taula. La columna vertebral ha d'estar recta i la mirada ha de ser frontal ja que sino pots tenir molèsties a les cervicals.

Una bona posició en la teva jornada laboral et fer augmentar la motivació i la satisfacció a la feina. Tal com afirma el fisioterapeuta i osteopata Francesc Sucarrats (L'Estudi Fisioterapèutic Vic) "De la mateixa lógica que som el que mengem, també ens ho podem aplicar a som com seiem. D'aquesta manera, la nostra postura diu molt de nosaltres".